La voluntad y ser feliz

Estoy haciendo formación entorno un tema que me motiva y me siento muy cómoda: la educación emocional i la competència social. Estoy haciendo un gran trabajo conmigo misma y me encanta ya que podré compartir con todos vosotros aquellas cosas que estoy aprendiendo y seguiré caminando hacía una maternidad más consciente y un estilo docente centrado en el saber ser.

Para empezar y dar una pincelada ( y teniendo en mente dedicar otro post entorno al tema profundizando más a partir de mi propia perspectiva), os dejo este documental de ''Redes'' muy interesante. Trata de la voluntad de las personas i del concepto de felicidad.

Espero que os guste!
 (Comparteixo amb vosaltres l'activitat que he fet pel curs d'aprendre a aprendre: assertivitat entorn el tema de la felicitat).

ACTIVITAT SOBRE LA FELICITAT

Podem transmetre'ls el concepte als nostres alumnes?
La felicitat existeix?


- La felicitat per mi...

És tenir salut i que les persones que estimo també la tinguin.

És sentir-me bé amb mi mateixa i els altres.

És poder compartir temps de qualitat amb les persones que estimo, fent les coses que m'agraden
És riure molt.

És poder valorar que estic bé i les persones que estimo estan bé.

És participar a canviar el món amb les petites coses del dia a dia.

És dir Bon dia, bona tarda, bona nit, Hola i adéu..perquè significa que continuo vivint, respirant, participant del món i les persones.
És que em diguin Bon dia, bona tarda, bona nit, Hola i adéu..perquè significa que els altres continuen, respirant, participant del món i les persones.

És tenir el meu fill i donar gràcies cada nit per tenir-lo, tal com és cada dia.

És donar gràcies al món i a l'univers per tot el meu jo, els altres i els de més enllà.

És superar les dificultats, acceptant que tot és perfecte, res no té manca de sentit...tot serveix per créixer, seguir caminant i aprendre.
La felicitat, per mi, existeix.
És tenir consciència de tot això que he dit. També és poder identificar els moments de crisi com oportunitats d'aprendre, de sortir enfortits. Créixer per continuar vivint i gaudint de les coses bones que un té i el món ens ofereix.

Penso que la felicitat la poden aprendre els nostres alumnes a partir del desenvolupament de les habilitats d'educació emocional, que en primer lloc, les ha de desenvolupar la /el mestra/e. Si podem expressar lliurement les emocions, sense repressions; i també no ens transformem en un ostatge d'aquestes, podem aprendre a sentir-nos bé amb nosaltres mateixos, estimar-nos i estimar els altres. L'amor per un mateix i poder conèixer què sentim, perquè i com podem actuar per millorar el què sentim, és la clau de la felicitat.

Entradas populares de este blog

Clases de preparación al parto en la Seguridad Social.

Hospital Dexeus y seguimiento de mi embarazo.