Reflexions de mares en recerca d'escola

Unes cuantes mares, vam decidir fer tertúlia per parlar de les escoles. Aquí algunes coses que vam dir:

- Q el projecte educatiu és important, però que s'ha de pensar que l'escola és un ente viu i que cada any pot ser diferent, depenent de moltissimes variables: famílies, alumnes, mestres..

- Que no existeix l'escola perfecta.

-Cal pensar que, al final, d'educació de casa i la visió q donem les famílies als nostres fills i filles és lo més important i que adaptar se a un context diferent, pot esdevenir enriquidor si fem un bon acompanyament.

- Es important que el centre tingui una plantilla "més o menys estable" per poder crear una línia definida d'escola.

-És important promoure el canvi i deixar que les famílies participin..crear aquesta consciència i romandre en activitat constant.
-Tenir uns criteris definits a nivell familiar per fer una tria d'escoles: tipus entorn a prop de casa, 1 o dues línies, etc.

- Tema treball per projectes: Ojo! Cal que sigui a partir de  l'interes dl nen/a, una recerca on es construeix l'aprenentatge, treball grupal i indiviudual, cooperació, aprenentatge global i competencial...que treballar amb projectes no acabi en "fotocopies del llibre sobre el tema tractat". És interessant que les famílies s'informin bé d'aquesta metodologia per tenir clar què implica treballar així.

- Tema deures: posen, no...només els que no acaben a casa, posen activitats voluntàries, etc.
- És essencial confiar en l'escola, que l'elecció et faci deixar el nen/a tranquil•lament. Això ells ho noten i és un plus de seguretat.

- Si no vols portar el nen per la tarda, tenint en compte que d'educació infantil no és obligatòria, doncs caldria plantejar-ho a les jornades de portes obertes. Però vam dir que això dependrà molt del centre i de la mestra que toqui aquell any. També cal pensar, que si escolaritzes, tens l'obligació de portar-lo.
- A l'hora d'escollir, caldrà pensar amb el cap, però hi ha una part d'intuició, de cor.

Entradas populares de este blog

Clases de preparación al parto en la Seguridad Social.

Hospital Dexeus y seguimiento de mi embarazo.